Kamer verhuren belasting

Informatie over kamer verhuren belasting vindt u op Kamerverhurenwoning.nl! Een voordeel van het verhuren van kamers is dat u recht kunt hebben op kamerverhuurvrijstelling. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u aan onderstaande voorwaarden te voldoen:

  • De verhuur van de kamer wat niet van korte duur (zoals het verhuren aan vakantiegasten)
  • Het verhuurde deel maakt deel uit van uw woning en is dus geen zelfstandige woning
  • U was samen met de huurder gedurende de hele huurperiode ingeschreven bij de gemeente
  • De ontvangen huur is niet hoger dan €4.748,- (bedrag 2014). Deze huur dient inclusief eventuele vergoedingen te zijn voor gebruik van energie, meubilair etc.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan mag u de volgende inkomsten en aftrekbare kosten aangeven bij de belasting:

  • Inkomsten: Het eigenwoningforfait van de hele woning. De huurinkomsten hoeft u niet aan te geven
  • Aftrekbare kosten: De rente over de eigenwoningschuld van de hele woning

Voldoet u niet aan bovenstaande voorwaarden? Dan valt het verhuurde deel van uw woning in box 3. U dient dan de waarde van het verhuurde deel en eenzelfde deel van de eigenwoningschuld aan te geven in box 3. De rente over het verhuurde gedeelte mag u niet aftrekken bij de belasting.

Het kan ook zijn dat u een compleet huis koopt naast uw eigen woning en hier kamers in verhuurd. Dit huis geldt dan als ‘overig onroerend goed’, dit houdt in dat dit huis niet uw hoofdverblijf is. Als u uw woning aangeeft als overig onroerend goed, moet u de WOZ-waarde van het huis (peildatum 1 januari voor het jaar van aangifte) aan te geven bij de belastingdienst. U vindt de WOZ-waarde in de WOZ-beschikking die u heeft gekregen van de gemeente aan het begin van het jaar van aangifte.

Als de huurder huurbescherming geniet, moet u een percentage van de WOZ-waarde aftrekken. De percentage wordt bepaalde door de jaarhuur.

Wilt u meer informatie over kamer verhuren op  belasting gebied? Neem dan contact op via info@kamerverhurenwoning.nl of bel naar 088-700 99 19. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen door een kantoor bij u in de buurt. Of biedt direct hier uw kamer aan!

Heeft u een kamer beschikbaar, <a href=”/kamer-aanbieden/”>bied hem hier vrijblijvend aan</a>.