Ebrahim Ariu heeft een website gelanceerd waar hotels hun lege kamers voor langere termijn kunnen verhuren. Volgens Ariu is dit een uitkomst voor mensen die tijdelijk willen huren. De hotels missen aan de ene kant omzet en mensen verlaten aan de andere kant noodgedwongen hun huis. Hierdoor is Ariu snel tot de conclusie gekomen dat hotelhuizen onmisbaar zijn in deze tijd. Daarnaast is het ook voor zakenmensen een handige oplossing als ze ergens voor langere tijd willen verblijven.

De prijzen van de hotelhuizen verschillen per hotel en per locatie. Je kan bijvoorbeeld van 250 euro per maand in Holwerd verblijven en huur je voor 3410 euro een appartement van 100m². Er worden momenteel 71 kamers aangeboden op de website.

Huizenprijzen gedaald in maart 2014

Koopwoningen werden alweer goedkoper in maart. Vergeleken met vorig jaar zijn de huizenprijzen ruim 2% gedaald. De huizenprijzen liggen nu op hetzelfde niveau als november 2002, ruim 11 jaar geleden. De daling verschilt per regio:  in Friesland en Groningen daalden de huizenprijzen het sterkst, in Den Haag en Amsterdam stegen de huizenprijzen juist.

Volgens het CBS trekt de woningmarkt ondanks de prijsdalingen weer aan. De eerste drie maanden van 2014 wisselden ruim 25.000 woningen van eigenaar, dit is ruim een kwart meer dan het jaar ervoor. Volgens makelaars zal de bodem dit jaar worden bereikt. Volgens de NVM zijn de huizenprijzen de eerste drie maanden juist gestegen, maar dit blijkt nog niet uit de cijfers van het CBS.

Bron: nos.nl